Wednesday, September 03, 2008

+.::.+ more on Betty! +.::.+

ye. saye rajenn memblog skrang.

sukahatila.

:D

semalam i had one of my firsts.

FIRST TIME JATUH MOTO. (DARI BETTY)

it was after the futsal game(which is after terawih), i was sending Shaza back to her home.
Liza, being a thoughtful friend (alongside wif Umie) volunteered to follow us from behind.
yela da malam-malam ni bahaye lak anak dara cun naek Betty yang cun balik sorang-sorang.

After dropping off Shaza infront of her house di jalan yang sempit, packed with houses kiri-kanan. Lubang tapayah nak kire.
Tapi. itu sume bukan sebabnya.

Sebabnya adalah saye cube untuk membuat satu U-turn di sebuah rumah yang agak landai lantainya dan tah bagaimana Betty menjadi tidak stabil dan tangan saya tersepit dan tak buleh brek dan terpress minyak dan terseret SHIKIT.

adeiiiiii.

u can call me Jennyto-the-limping-foot-girl.

Betty dah reached her 500km today (nearly!) and i already sent her for her scheduled service.
Tempang-tempang pon buleh bawak moto hape!!

kaki saye berdarah di pergelangan kaki dan di patella.
Lebam dan bengkak di lima tempat.

Betty suffered minor scratch. sayangnyaaaaaaaaaaaa. :(

Adoiyai.

Macam mangsa dera, along kate.

Since it is Ramadhan now, i would like to accompany my posts from now on with an ayat from the Qur'an.
" Ramadhan is the (month) in which was sent down the Qur'an, as a guide to mankind, also clear (Signs) for guidance and judgement (between right and wrong). So every one of you who is present (at his home ) during that month should spend it in fasting, .."
Quran 2:185

Happy fasting..jangan monteng-monteng kalo tak ABC*!
Mari membace al-Quran!

*-Allah Beri Cuti. I picked up this abbreviation from a friend back in MCIIUM. hehe.

8 comments:

along said...

hmm.

first accident, first crash, first service.

been there, done that :)

get well soon budak busuk!

kobeng8 said...

huh!! jenn nie!! jatuh moto plak ek!! adess!!! semoga cepat sembuh la!!! malang bertimpa2 utk betty ek!! ahahah!!

jennyto said...

along : tenkiu huhu skang jln cam org tua hehe...

kobeng8 : yup...sian betty!!

nurilahi said...

yooo, jatuh motor plak..

sangat sakit dan paling tak tahan bile esoknya sakit2 badan esp lebam nye part.

moga tak teruk mana kesan2 nye.

get well soooooon!

take care!

walkinglikeamaryjane said...

jen~ alahai kasih nya pada kamu (ps: saya tak mahu pki perkataan kasihan, krn bak kata bung hamka, dri kasihan kpd kasih :D :) )...

get well soon. jgn lah rempit2 sgt. tk cr of ur wound ya doc!

;)

d said...

alalalala.

Matematis Muda said...

Baru lepas bilang
'get well soon betty & jenny'

haih..
anyhow
ada rahmat la tu Allah nak bg
insyALLAH

jennyto said...

nurilahi : mesti talking from experience kan?? hehe i gt this one enormous wound kat ankle. sangat pedih woooooooooo! hee thanx anyway :)

walkinglikeamaryJ : sy tobat dah. xmao dah merempit. siyesly.

d : alololo. :( *emosi*

matematismuda : insyaAllah. mebe peringatan jangan merempit...