Thursday, September 04, 2008

+.::.+ haha! +.::.+

i don't care.
mesti korang da muak dgr cite pasal Betty je.
hehe.
tapi semalam adalah hari bersejarah untuk Betty.
hari semalam adalah hari Betty secara officialnya salah satu kendaraan* yang teregistrasi di Medan!!


Betty yang dulu.
BK (pronounced BEAR-KA) Merah/Putih yang diiringi STCK (pronounced ES-TEA-CHEA-KA) which stands for Surat Tanda Coba Kendaraan.


so, macam Betty still dalam percubaan.

BUT not anymore...

TA-DAAAH!!!!!



Betty yang skrang.
the official 'BK', together with it is the STNK (es-tea-en-ka) which stands for Surat Tanda Nomor Kendaraan.





anyway.
bulan puase ni biaselah.
even if its not the fasting month pon jennyto could be wishing so many food,
apetah lagi sekarang,

am i right or am i right? (",)
jennyto would love anyone who could give her :

haha!


apart from that, Ramadhan makes me miss people more. huhu dont know why. maybe faktor berpuasa di perantauan? hehe gile poyo ayat.

spactees : i miss the 'buka-buka-puasa' we did during matrix years!!
*i think it was ciwo who took this pic!


and oh how i miss my parents!
(and the foods infrontof them too!)

membeli-belah di pasar Ramadhan tak hengat dunia karna uangnya gak perlu dipikirin!!


speaking of parents, here is an ayah from the Qur'an relating to them , to remind us to do good to them;

"And remember We took a covenant from the Children of Israel (to this effect): Worship none but Allah. treat with kindness your parents and kindred, and orphans and those in need; speak fair to the people; be steadfast in prayer; and practise regular charity. Then did ye turn back, except a few among you, and ye backslide (even now). "
( Qur'an 2 : 83 )

* - i didn't misspelled it. here memang kenderaan tu kendaraan.

14 comments:

szakif said...

ok. dia macam sistem L dan P kat malaysia ke, ape tuh motor tuh?

ok. rindu makanan malaysia kah> bukan ke baru je balik haritu~ nape la balik haritu tak pulun sume mende? hu~

along said...

jenn will never have enuff food la szakif.

pulun sme mende HARI-HARI pun dia bleh rindu sme mende itu balek.

so no point senarnye.


EH HOW COME YOU DONT MISS ME DURING RAMADHAN HA!!!

kobeng8 said...

huh!! dah official ek!! bagus2!! bawak ler betty elok2 jgn jatuh lagi!! hehe!!

jaed said...

bukan kamu jatuh ke cikjenab, so patutnya lesen ditarik balik!!!

jaed said...

oh. if u dont mind i call u jenab

along said...

jenab or jenabullah or jenabon dia pasti tak kesahhhh.

TRAH LAH LAH~~~


ntahnye, camne leh lepas jadi official Betty neh?
kene gantung sebab da jatuh.

ko bagi officer tuh teh botol banyak ek?

jennyto said...

szakif - huhu die untuk kenderaan tu...bkn L ngan P cam lesen..saye belum amek lesen lagi...

ops.


along - me mish u la. tp terubat rindu ble bace blog anda hehe.. emm..ape along ckp tu ade benarnye. huu. i cant help it. im in love with fuds.

jennyto said...

kobeng8 - hehe!! moto nye sudah, pembawanye belum! huhu.. lepas ni U-turn da akan berhati-hati dengan lebih lanjut! (?) hehs.

jaed - moi got no licence yet. hehe. its for Betty. :D.
x kesah nak panggil jenab tuh..! name jenn pon asal dari jenab! trus evolve jadi jennyto! hehe.

along - ape itu teh botol? :p along senget!

szakif said...

owh camtu plak ye? kirenye kenderaan dengan pemandu dua2 kena ade kelayakan dipandu dan memandu, masing-masing, la?

Matematis Muda said...

yo lah!
ih apo payah bona nak paham ko ni szakif oy ai
huhu

jennyto said...

szakif : of coz! bkn kt mesia pon camtuh ke...? haha..

matematismuda : yo lah apahal payah bonar si szakif ni paham

szakif said...

aku kan, lampi~ muahahahhahaaha~

*sendiri menjangkitkan STBB kepada diri sendiri, boleh?

aiichan said...

boleh boleh boleh~

eh tetbe nyampuk org2 bcakap ^^!

owh didnt know you and izzati were friends since matrix.
cooool~

nurilahi said...

hu, pesal huruf S macam number 5..?