Friday, July 18, 2008

+.::.+ zoolanders it is +.::.+

so LAST WEEKEND (memang lembap gle nak update lah kan) ,
this is what i did.

i skipped MET's meeting with dr whoever it is,
n decided to teman alongness to accompany the princess and prince of 508
(zulfa & zaki, pastinyaaaaa!~)
to Melaka, arranged by their afterschool wuteffs, Murni.

adeke name gWe di-BIN-kan??!

so bertolak la kami ke Melaka around 9 camtuh..berbekalkan nasi lemak di atas bus..dan some other foodstuff yang laju je dilanyakkan oleh kanak2 dan orang dewasa. hehe.
nasi lemak...lapa gle time neh..

sampai2 je we all berjalan-jalan di bandar hilir. panas nye tak hengatt... berjalan past all the museums...banyaknye muzeum di situ tak hengatt...

thankfully, we all dengan tak malunye join 'aliya's friend, sarah n her family (comprising Uncle Kamal + Iskandar + uhhh shape namer toddler yg chomms tu long?) n somehow form a little group of our own!


alongness wif 2 cuties, sarah & 'aliya!

menuju ke A'famosa & bangunan-bangunan yang berdekatan..nak historical explanation, GIY k. (google it yourself).
it was quite a walk untuk kitorang-kitorang yang lemak berkrim ni. almaklumlah. hehe.

"long, tangkap gamba aku ngan pernyataan orang mati neh..."

while waiting to naek the taming sari tower bareng (indon word for together), we all decided to take a break n relax2 at nearby playground!!
jennyto loikessss!
ade nampak yang ganjil ke?

biler nak naek the Taming Sari Tower tuh...sonoknye amat diriku ini menaiki mende yang bergerak ke atas dan pusing-pusing sendiri..haha...

it was an enjoyable ride to see all of Melaka, d strait, the town, the buildings, the wuteffs.

i should say, this is a MUST-DO thing if you're in Melaka k!
muke excited...nampak x??

d view from above! MashaAllah, beautiful!

so after that we all headed to the famous Zoo Melaka.



kat mane ni...bau along banyak giler!! :p


dis animal bites. beware!

i was this close!

muke dah penat. along memang excited jumpe kawan-kawan die. lol.

it was fun seeing the animals, especially the giraffes, lions & elephants.
it was more exciting seeing the kids running up and down the road to see what animals come next.
but this is my blog, and im quite vain.
so no need to explain why the kids pics are not extensively published.
itu wiken. pas weekdaes jennyto bwat pe??
later!!!!! :)

4 comments:

Matematis Muda said...

muncung itu mesti ada kan?
hehe
merujuk gambar kedua
;p

aiichan said...

lol.
i live in melaka, and havent experienced the taming sari thingy yet XD
there's also eye of melaka,
havent ridden that one too ^^!

jennyto said...

matematismuda : huh! ni sume alongness punye pasal arh!!!

aiichan : aihh havent aa u? go la..oo lupe u still gt plenty of time b4 kne balik hehe

along said...

apesal..APESAL..salahkan aku plak?
APESAAAAAAAAAAAAAAAL?


T__________________T


ur blog, so ur quite vain.
my blog, so im self centered.

haih,ape nak jadi anak2 zulkifli neh -_-"