Sunday, March 18, 2007

+.::.+ smilezz +.::.+

Once I read in a magazine, Oprah quote, “in times of down, list the things that make you happy”. I’m not down, just…so-so mood.60% of the time I became the bitter-jenn. The sweet side of me? So what had made me smile this week…

Keluar jalan-jalan wif Yana n Siti…had dinner kat Solaria(1st time kat dis cutesy restaurant)-“tempat best tuk ngedate,” along wud say. Then went shopping for makanan 4 makan malam2 di veranda. Yes, you can call me one of the ‘beranda’ girls now. Haha.

Besday umie!!! Happy besday umie!! 16 mac!! tepon2 d nite before..gayut ngan umie!! =)

KeQ messaged. “Dapatkan A tau!” I’m motivated the whole day.(and sengeh d whole day oso) Hurm..missed him badly lah. Okay..tuka topic karang tak smile lagi…

Being one of the ‘beranda’ girls…’skod’-ing the house in front and the 112s..aah..kamu sdah ade awek ya encik-hero-di-kelas? Study dengan cik pinky, cik mick dan miss-free-soul. At least tak asek tido je kalo balik umah. (yeay!)

Mentor, Bro Q , Sis Fatin and Sis Anje replying my good luck mssgs for their UTS. (Some pathetic seniors just ignore them, you know). Mentor sangat chumils sbb kne pinjam hp membe utk reply. Ahaxs. Sis Anje ngedate sebentar ngan saye tuk pinjamkan her clinical medicine book. Thanxes….

My shayang-ness, Nana hawt mssged!!! Mish you! Jom laa hangout di JJ bln 6 neh. Mari2 ke seremban…( shayaaaang kamulaaa nana!!)

Shewa bushuk and 143 day.(obviously on the 14th of March) Kwazee tul mummy ku neh.Adeke tiap2 tgk jam akan eventually become the hour : 43 minutes. Ngee. =D

Budak chomel 1 dan 2 mnjadi budak senget 2 dan 1,respectively. And saye dipanggil super senior senget. Duh. Sabarjelaah. Mereka nie mmg chomel dan senget. Trust me. Hehee.

Makan2 toblerone and black forest chocs wif d beranda girls. Terima kasih Encik N***. Cukup sudah awak nak menggemukkan saye. How many times I refuse pun…it keeps coming…so? Melantak lah jawabnye… Lalala~ mekasih untuk satu tin hello panda tuh…lalala~

Tgk ‘flight plan(Jodie foster)’ punye CD. Since I never watch this movie, I tgkla..saspen aa.. huu..cuak2…jahatnyee Carson tu…sebbaek cik Foster sangat tabah. Ending yang best always made me smile!

Terbaca di blog along “cik Jennyto tak sdah2 dengan her idea nak kawen before mE” . haha. Gurau peeps. Saye tak sanggup dengan permintaan langkah bendulnya. Nak kete lah. Rumah lah. Uih. Habis gaji 5 tahun jadi dokter. Ahaks.
Lagipun mane ade calon…adakah? Hee…

Imran kate nak tumbuk ku (Jokingly). sbb saye gi kate/tipu die tak siap lagi report tutorial. Padahal yang tak siap hanyalah tak dapat sign tutor. LOL. Bukan saya suka ditumbuk. Tapi kelakar la cara die kate tu. Senget-ness!

Spent Rp. 100,000 on food stuff. Chocs, biscuits, and one thing yang kne abeskan cepat-- Roti with rich chocolate cream spread + loads of chocolate rice + heavy slices of cheddar cheese! Aaaah…sangat kenyang. Dahla satu loaf tu…buat on the spot @ Carrefour. (Yes,Medan ade Carrefour). Sape2 nak try leh aa..sangat kenyang…tak yah makan lunch, makan neh pun daa cukup. The cream spread tu buleh pilih, either nak chocolate, mocha or plain butter. Choose baby!

Found a house yang kinda jauh dari USU tapi tak berape jauh. Very near to MESS(Malaysian student punye center..x ingat it stands 4 wat). Senanglah jumpe Bro Q. Tidak. Senanglah Bro Q jumpe saye. Heh mahapin admirer2 BroQ di luar sane. Makanya saye gurau saja…. And bilik besar. Kitchen luas. And a plus a cute neighbour. Dah bersenyum2an laaaah. Haha. (Gedixxnyeh jenn neh!!!)

Keluar pukul 1pagi untuk temankan d SMA girls menonton futsal ‘live’ di Tasbi. Guys @ Sei Padang VS Guys @ Simpang Pos. Since these girls payah nak kua coz Charles somehow macam hape je kat derang ney, I temankanlaa(konon under adult supervision). Sebbaek ade Rinie and Azrin kat situ..siap bincang2 nak bwat persatuan budak2 garasi (him, me & acik , & Farid [since we all duk kt garage] ) and Azrin tak puas ati gaks so nak bwat team futsal wanita. Kah2 I so don’t play sports. Shopping tu leh kire sports tak???

Reading the Rp50,000 bahasa Indonesia book.(mahal nak mampus…wajib beli plak tuh..) “Bentuk perajin dan pengrajin sama-sama benar jika disesuaikan dengan konteksnya. Namun kata perajin* tidak dapat menggantikan kata pengrajin*, kerana belum tentu setiap pengrajin itu mempunyai sifat rajin, tentu ada yang malas.” !!!! hehehee....see what i have to deal with every Thursday morning??

“*-pengrajin – orang yang membuat barang-barang kerajinan, misalnya pengrajin rotan, pengrajin ukir.
*perajin – orang yang mempunyai sifat rajin.”

There you go~ tak sangke ku seorang yang ceria jugaks…haha…(mood dah elok sket laa ney) yeay! Emm kamu2 yang down with life di luar sane…cube2laa list out the good things in your life…you’ll be surprised how many good things bestowed on you that you take for granted before. =)

Ps- all quoted text are taken directly from Bahasa Indonesia untuk Perguruan Tinggi, by Drs. Parlaugan Ritonga, M.Hum.
Pps –all the gedixxness scene hanye memaen je.tak ade kene mengena dengan hidup atau yang tidak hidup. Saye mengedixx dgn die je. Yang bwat saye sengeh all day. =p (gag.gag.)

“Happiness is always there. You can only find it when you really appreciate the life given.”

3 comments:

-4thirty5- said...

hehee minah beranda,,cam sesuai jer..
smile and ceria jennyto..
thanks puji skin aku..tp still xpat nak msk gmbr bnyk2 gi,,

dins said...

genn!

afie911 said...

Can't reall relate to all this mumbo jumbos of ur life. Hehhe . But this one's true:

“Happiness is always there. You can only find it when you really appreciate the life given.”

=)