Thursday, September 13, 2007

+.::.+ a long,long update +.::.+

aloooooha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

since dah lamer x update, makanya panjanglaa kot cerite entry kali ni, ditambah2 dgn byk mende yg berlaku.

1) ganyang Malaysia????
sangat banyak desas desus suratkhabar Indonesia yang menyatakan ketidakpuasan hati baik pemerintah mahupun rakyat Indonesia terhadap Malaysia, lagi-lagi bila pencetus kemarahan berlaku di Nilai akibat perlawanan karate beberapa minggu yang lepas, yang
kononnya akan menggugat perayaan kemerdekaan ke-50 yang gemilang tu. rata-rata artikel akhbar Indonesia melemparkan cemuhan-cemuhan yang tak berasas terhadap negara kita, tanpa sedikitpun menyedari kesalahan sendiri dan sikap arrogant yang berleluasa kat sini. hurm, apsal ade bunyi2 mcm nk tulis berita ni. hehehee...

2) upacara menaikkan bendera & other stuff...
upaca menaikkan bendera bertempat di konsulat Malaysia di Jl. Diponegoro alhamdulillah berjalan dengan lancar dengan saye dirumah memasak pasta goreng yang sedap sekali dan habis dalam sekelap mata, sate terpakse dilupekan, gara2 taknak jumpe GWC, n dgr cite diorg dpt cari
pengganti utk jadi MC for dat day..baguslahh..boleh pun!

3) majlis makan malam sempena kemerdekaan Malaysia ke-50 dan ulangtahun PKPMI-CM ke-25
this event was postponed, due to security reasons. due to no (1) reason.
eventho my plan to dress rebelliously, i was forced by my housies to wear something 'traditional'. sgt x buleh blah event ni. sgt not-well-planned and organizing comitte sgt hancho.
of the committees who sangatlah macam malas nk kate byk....but all in all puas hati with how things turn up, just tak puas hati with somemembuang boreh je..last2 diorg yang enjoy banyak. huh. please lah people, belajarlaa menghargai mase dan orang lain..huhh..
all in all, ade gak aa orang yang mengatekan perasmian tu kewl.. aa?? ye ke?? sape ajk perasmian tuh?? hohoho...

perasmian crew. thanx y'all!

classies!

housies!

4) my handphone missing!! (gasp)
huh. sgt giler. tgh busy2, handphone lak hilang. dahlaa orang tu cekau kredit ku! sengalssssssssss!
all mode of communication terputus. huh. mmg malang aa. malas nk comment lagi pasal ni kecuali;
sape2 mcm murah ati nk derma satu handphone siler aaa..... tak memilih ngat, tapi kalo buleh nk sony ericssson yg flip kale pink tuh...
huhu apetah no model die...heee =D

5) PSKPM '07 a.k.a OSPEK M'sia.
giler penat. penat sgt. walaupun just jadi exco dokumentasi. dahlaa hujan dari pagi. tapi best giler aa sbb ade participants dr batch kitorg, (a.k.a budak2 depan rumah & YT girlss) macam klakar je laa..
huhu tgk junior2 ni..mcm2 perangai...x sangke jumpe 2orang ex-mzms plak tuh..study rajen2 ek adek2...

with rins!

us.

6) puase dulu baru raya!
dah Ramadhan!!!!!!!!!!!!!! pastuh Syawal!!!!!!!!!!!!!!! pastuh jennito tak balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!
emm org kate kalo nak balik las minute mmg la payah, buleh pun nek tongkang je laa...huhu..
bulehke ni jennito? my 1st raye without my family!!!!! huu...semoge tidak lah sedih sgt...bln 12 pun tak lamer je pun lagi...kelip2 mate lepaslah 4 bulan tu...huhu....emm ps-ayah, duit raye still ade kan? bank-in je lah ek..hehee moge dapat hp raye!

7) jangokkah aku?
lasweek 3 orang kate aku jangok.tolong a. sgt tak okay. adakah? rase cam biaser je..ke mereka2 ni underdressed, sampai saye yg biaser ni pun trase over? i like to think dat way lah. huhu. kepada dalila, mumtaz dan naila : kamu pun jangok jugak!!!!!!!!!!
tapi these few daes saye sgt selekeh, sgt penat, and under influence of my physiologic changes of hormones. huhu. lari mak mertua if she look at me. hahaha.

8) persalinan normal!!!!
saye dah melahirkan baybeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

heh. silap lak.
saye dah praktikum membantu persalinan normal....huhu..sgt kewl. skills lab yg kewl.
tapi payah aa time exam nnti nak hafal sumer step tuh..huu.....sgt kagum dgn ibu2...

9) sumative exam!
kelip2 mate dah hampir 2bulan saye menjadi 2nd year ni rupenyeh...exam pun da dtg...
aritu formatif punye marks..emm tak bagus pun...tapi orang lain pun lebih kurang je..hahaha...
tapi sgt teruja untuk beljar dengan lebih semangat lagi, untuk mengalahkan si 'dia' yang rupenye huiyoo! dan juga seperti biase, nak mengalahkan
achik, ataupun dapat same2 tinggi ngan achik. huhuu.... jom! dapatkan A! *winks*

10) AGM PM USU
stands for annual general meeting PM USU that will be held on this sunday. paling best sekali, takde pun meeting beforehand lagi...huhuhu..ni yang rase cam nk boikot je meeting ni...taulaa dah na letak jawatan...jgn aa sampai takde komitmen..takyah jadi presiden aa gini..huhu jgn terase a Bro Q, gurauan je!! :p saye pun merasekan nk meletak jawatan..bagi aa orang len..
huhu dah cukup popular untuk dibenci untuk tahun ni..hahahaha ayat tak hingat.

okay dats it. jennitopepito, melaporkan dari medan. selamat berpuasa y'all!!!!

1 comment:

dins said...

all the pictures are interesting.but the most interesting one is...guess which one??hehehe
p/s:saye tgh obsessed dgn johnny crooger dari korean drama series 'with yoo-hee'..sume ni gare2 ana la ni!die yg influence aku tgk korean!!!waaaa.johnny sgt YUMMY!go check him out.search for johnny crooger (cmtu kot eja name die)ataupun dennis oh.hehehehe.DROOL BABY,DROOL!!